19 Haziran 2009 Cuma

Kötülüğümüzü İsteyen Bir Tat: ŞEKER


Şekerin tarihi sömürgeler yoluyla Çin’e, Avrupa’ya yayılmasına dayanır. Gerçek anlamda üretimi 15. Yüzyılda gerçekleşmiştir. Önceleri ilaç diye kullanılırken daha sonraları 17. yüzyılda vücut sıvısının dengesini bozan yanlış bir ilaç olarak algılandı. İngiltere’de 17. Yüzyılda dönemin ünlü hekimi Thomas Willis “Diyabet denen bu yeni hastalığın sorumlusu şekerdir.” diye kesin kararını verdi.
Burada şeker karşıtlığını değil de vücudun günlük ihtiyacı kadar şekerin meyve ile sebze ile bal ile alınabileceğini söylemeye çalışıyoruz.
* Bal çalmak kitabının sonunda yer alan bölümlerden alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder